„LinkGate” változatai közötti eltérés

Innen: MIA
(Új oldal, tartalma: „A projekt a kutatók számára a webarchívumok [Vizualizáció|[vizuális alapú kutatásának]] lehetőségét teremti meg, a potenciális felhasználási lehetőség…”)
 
1. sor: 1. sor:
A projekt a kutatók számára a webarchívumok [Vizualizáció|[vizuális alapú kutatásának]] lehetőségét teremti meg, a potenciális felhasználási lehetőségek adatbázisba rendezésével együtt. A forráskód és a dokumentáció is elérhető a GitHubon a GNU Általános Licensz (GPL) harmadik verziója szerint. A linkvizualizációs környezet demonstrálására a Bibliotheca Alexandrina szolgáltatási infrastruktúráját használják fel. A projekt gazdája az imént említett intézmény valamint az Új-Zélandi Nemzeti Könyvtár. Számítanak az IIPC Kutatási munkacsoport tagjainak, illetve az egyes konzorciumi tagoknak a közreműködésére is. A projekt három fő komponenssel bír, egy linkszolgáltatással mely összeköti a kapcsolt adatokat, egy link indexelővel mely kinyeri az információkat a webarchívumból s beilleszti a linkszolgáltatásba, és a link vizualizáló eszközzel mely grafikus felületen megjeleníti és visszakereshetővé teszi a linkszolgáltatás által kinyert kapcsolt adatokat.
+
A projekt a kutatók számára a webarchívumok [[Vizualizáció|vizuális alapú kutatásának]] lehetőségét teremti meg, a potenciális felhasználási lehetőségek adatbázisba rendezésével együtt. A forráskód és a dokumentáció is elérhető a GitHubon a GNU Általános Licensz (GPL) harmadik verziója szerint. A linkvizualizációs környezet demonstrálására a Bibliotheca Alexandrina szolgáltatási infrastruktúráját használják fel. A projekt gazdája az imént említett intézmény valamint az Új-Zélandi Nemzeti Könyvtár. Számítanak az IIPC Kutatási munkacsoport tagjainak, illetve az egyes konzorciumi tagoknak a közreműködésére is. A projekt három fő komponenssel bír, egy linkszolgáltatással mely összeköti a kapcsolt adatokat, egy link indexelővel mely kinyeri az információkat a webarchívumból s beilleszti a linkszolgáltatásba, és a link vizualizáló eszközzel mely grafikus felületen megjeleníti és visszakereshetővé teszi a linkszolgáltatás által kinyert kapcsolt adatokat.
 
 
 
----
 
----

A lap 2020. július 29., 10:20-kori változata

A projekt a kutatók számára a webarchívumok vizuális alapú kutatásának lehetőségét teremti meg, a potenciális felhasználási lehetőségek adatbázisba rendezésével együtt. A forráskód és a dokumentáció is elérhető a GitHubon a GNU Általános Licensz (GPL) harmadik verziója szerint. A linkvizualizációs környezet demonstrálására a Bibliotheca Alexandrina szolgáltatási infrastruktúráját használják fel. A projekt gazdája az imént említett intézmény valamint az Új-Zélandi Nemzeti Könyvtár. Számítanak az IIPC Kutatási munkacsoport tagjainak, illetve az egyes konzorciumi tagoknak a közreműködésére is. A projekt három fő komponenssel bír, egy linkszolgáltatással mely összeköti a kapcsolt adatokat, egy link indexelővel mely kinyeri az információkat a webarchívumból s beilleszti a linkszolgáltatásba, és a link vizualizáló eszközzel mely grafikus felületen megjeleníti és visszakereshetővé teszi a linkszolgáltatás által kinyert kapcsolt adatokat.