„PROMISE (belga)” változatai közötti eltérés

Innen: MIA
 
1. sor: 1. sor:
 
= (PReserving Online Multiple Information: towards a Belgian StratEgy) =
 
= (PReserving Online Multiple Information: towards a Belgian StratEgy) =
   
2017 júliusában induló 2 éves pilot projekt a belga nemzeti webarchívum megteremtése céljából. A partnerek: a nemzeti könyvtár, a nemzeti levéltár digitális megőrzéssel foglalkozó részlege, a Ghent egyetem két kutatóközpontja és a Haute École Bruxelles-Brabant. A célok közt a külföldi gyakorlat megismerése, a módszertan és a szabályzatok kidolgozása, egy prototípus webarchívum létrehozása és a kutathatóság ill. a fenntarthatóság kérdéseinek megválaszolása szerepel.
+
2017 júliusában indult 2 éves pilot projekt a belga nemzeti webarchívum megteremtése céljából. A partnerek: a nemzeti könyvtár, a nemzeti levéltár digitális megőrzéssel foglalkozó részlege, a Ghent egyetem két kutatóközpontja és a Haute École Bruxelles-Brabant. A célok közt a külföldi gyakorlat megismerése, a módszertan és a szabályzatok kidolgozása, egy prototípus webarchívum létrehozása és a kutathatóság, illetve a fenntarthatóság kérdéseinek megválaszolása szerepel. 2020-ban úgy döntöttek, hogy a nemzeti könyvtári webarchiválási tevékenységét kiszervezés útján, külső partnerekkel látják el. A közösségi média archiválásának lehetőségeit a [[BESOCIAL]] projekt keretében igyekeznek feltárni.
   
 
----
 
----

A lap jelenlegi, 2020. október 6., 09:22-kori változata

(PReserving Online Multiple Information: towards a Belgian StratEgy)

2017 júliusában indult 2 éves pilot projekt a belga nemzeti webarchívum megteremtése céljából. A partnerek: a nemzeti könyvtár, a nemzeti levéltár digitális megőrzéssel foglalkozó részlege, a Ghent egyetem két kutatóközpontja és a Haute École Bruxelles-Brabant. A célok közt a külföldi gyakorlat megismerése, a módszertan és a szabályzatok kidolgozása, egy prototípus webarchívum létrehozása és a kutathatóság, illetve a fenntarthatóság kérdéseinek megválaszolása szerepel. 2020-ban úgy döntöttek, hogy a nemzeti könyvtári webarchiválási tevékenységét kiszervezés útján, külső partnerekkel látják el. A közösségi média archiválásának lehetőségeit a BESOCIAL projekt keretében igyekeznek feltárni.