WARCnet

Innen: MIA
A lap korábbi változatát látod, amilyen Nemethmarton (vitalap | szerkesztései) 2020. november 30., 10:29-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „A WARCnet hálózat célja, hogy magas színvonalú nemzeti és nemzetközi projekteket támogasson, melyek az egyes nemzeti domainek történetére, illetve azok össz…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A WARCnet hálózat célja, hogy magas színvonalú nemzeti és nemzetközi projekteket támogasson, melyek az egyes nemzeti domainek történetére, illetve azok összehasonlító elemzésére irányulnak, illetve olyan nemzetközi kutatások támogatására is teret nyújt amelyek nemzetközi tematikus archiválási tevékenységek eredményeinek vizsgálatára irányulnak, illetve a nemzetközi webdomainek történetét tárják fel. A végső cél, hogy a webarchívumoknak mint a kuatatások tárgyainak fontosságát bizonyítsák a nemzeti és egyetemes kulturális örökség megőrzésének és feltárásának vonatkozásában. A kutatási eredményeket önálló sorozat (WARCnet papers) illetve lektorált folyóiratokban közölt cikkek formájában osztják meg a tudományos közösséggel.

A projekt eredetileg 2021 végéig tartott volna, de a koronavírus járvány miatt a határidő 2022 végéig hosszabbodott meg. A pénzügyi hátteret dán kutatási források biztosítják, az adminisztráció is az Aarhusi Egyetemen zajlik.