Keresés a teljes szövegben

A teljes szövegű keresés csak a demóban levő webhelyekre terjed ki, amelyeknek a nyilvános szolgáltatására engedélyt adott a tartalom tulajdonosa. A találati listában általában sok a duplum (ugyanannak a weboldalnak különböző időpontbeli vagy alternatív URL című változatai), ezek egy része a Grouped search opció bekapcsolásával kiszűrhető. A lista tovább szűkíthető a bal oldalon található szempontok szerint. Minden sorban van egy View data fields felirat, ezzel jeleníthetők meg az adott weboldal részletes technikai metaadatai. Ha megnyitunk egy találatot, akkor a bal felső sarokban levő Toolbar gomb megjelenít egy eszköztárat, amivel további információk érhetők el.

Az Image search opcióval képkeresést is végezhetünk, de ez a funkció még nem olyan fejlett, mint pl. a Google képkeresője és érdemes ékezet nélkül is beírni a keresőkérdést, mert akkor a fájlnevekben előforduló szavakat is megtalálja, nemcsak a metaadatokban levőket. A digitális kamerával készült képfájlokban levő geokoordináták alapján a fotók térképre is vetíthetők. Mivel a nyilvános webarchívumban még kevés ilyen fájl van, ezért ennek kipróbálásához vagy valami nagyon általános szóra kell rákeresni (pl. muzeum), vagy meghagyni a *.* kérdést a GPS image search feliratra való rákattintás után. A terület középpontja a térképen való kattintással, a kör sugara pedig a Radius in km érték módosításával átállítható.

A keresőmező alatti Toolbox feliratra kattintva megnézhetők egy archivált webhelyhez, illetve doménhez tartozó statisztikák és linkgráfok.

A dán fejlesztésű SolrWayback programmal működő keresőfelület itt érhető el:
http://webadmin.oszk.hu/solrwayback/